26. tammi, 2014

Saanan koulu jatkuu

Käymme edelleen pentukoulussa Saanan kanssa, Saana on kyllä niin reipas neiti muiden koirien kanssa. Hyvin harjoitukset sujuvat. Helmikuussa sitten aloitamme oikean pentukoulun, jossa tehdään ihan oikeita asioita. Tuo video minkä liitin tuohon alkuun poistettiin facebookilta, syynä tekijänoikeudet. Vaikeaa tietää mitä musiikkia saa liittää videoihinsa ilman tekijänoikeuksia.

Ostin todella hyvän kirjan koirien käytöksestä ja miten niistä saadaan hyviä ja sosiaalisesti toimivia yksilöitä. Kirjan nimi " Rauhoittavat signaalit" Kirjoittaja on Turid Rugaas, koirakouluttaja Norjasta, kirjan avulla opitaan puhumaan koiraa. Koiranomistaja voi oppia käyttämään rauhoittavia signaaleja koirien tavoin, niin koira tietää mitä haluat sanoa sille. Kirjan avulla pääsee koiran kanssa puheväleihin.

Testasin yhtä kirjan rauhoittavista signaaleista Baroniin, joka on haistanut Siirin tulevan juoksun ja käyttäytyy sen mukaan, astuu kaikkea! Baron oli oiken riehakas ja vallaton. Otin ky kirjan käteeni ja istuin sohvalle lähelle Baronia ja aloin testaamaan koirien käyttämää rauhoitus-signaalia, haukottelua Baroniin. Aloin haukottelemaan ja muutaman haukottelukerran jälkeen Baron makasi rauhallisesti lattialla, eikä tietoakaan vouhotuksesta.