Siirin, Baronin ja Saanan touhuja

16. elo, 2022

Päivitystä blogille ja näyttelykuviin ja uutisiin

23. maalis, 2014

Eilen oli Suomen Pekigesikerhon järjestämä erikoisnäyttely Kuopiossa. Tuomarna oli Carol Greenway Englannista.

Saana 5 kk ensimmäisessä näyttelyssä oli pentuluokassa 3 s.

Saana esiintyi loistavasti, käveli häntä pystyssä ja ylväästi. Olin todella ylpeä neidistä. Saana oli kuitenkin vasta maanantaina täyttänyt 5 kk ja oli kaikista nuorin koira kisassa.

3. Small Furry Northern Light Saana, om. Arja Vesanto-Vuori, Kangasala

Saanan arvostelu: Delightful girl of 5 moths. Puppy with a good pigmentation good envelope head. Exellent ear set for puppy for this age,  topline need settle. Nice size eye. Nose well up, good wrinkle and mouth. Good tail set, and sound wind and limb.

Valioluokan eri, SA 5 s

. Ch Genesha Good Luck Baron, om. Arja Vesanto-Vuori.

Baronin arvostelu.

3 year old silver brindle dog of great substance. Super, to go over him. Exellent bone.Lovely masculine envelope head, good nose placement, darken of eyes. Good barrel ribs.Great dept a width of chest. Lovely tight elbows. Exellent topline a tail set.  Intially reluctand to move, but when owner walk briskely, dog moved very well.

Loistavat arvostelut ja tuomari sanoi  minulla 2 kertaa " I like this dog". Baronin liikkuminen oli huonoa,  siitä syystä kun ei olla käyty näyttelyissä sitten viime syksyn. Talvi on mennyt Saanan pentuajassa niin tiiviisti.

Siiri jouduttiin jättämään kotiin juoksun takia, oli juuri pahimmat vonkauspäivät menossa. Siiri oli hoidossa tyttärellä Ylöjärvellä. Päivä oli pitkä kun aamulla lähdettiin klo 6 ajelemaan ja illalla kotona oltiin klo 00.30.

18. maalis, 2014

Saanan koulu jatkuu ja nyt olemme opetelleet miten koiran saa nuolaisemaan huultaan, temppu ei ole mikään kovin ihmeellinen, mutta vaatii koiralta vähän hoksottimia ja aivotyötä. Helposti Saana sen on oppinut. Harjoittelimme myös ryömimistä, sekin sujuu hyvin! Edelleen harjoiteltiin luoksetuloa, istumista ja jatkettiin kahdeksikon tekoa jalkojen välistä. Hauskaa puuhaa, koira nauttii.

Baron täytti maanantaina 17.3 3 vuotta.

Lauantaina menemme Suomen Pegingesikerhon erikoisnäyttelyyn Kuopioon. Saana tekee ensidepyyttinsä kehässä. Pidämme tätä ensimmäisenä harjoituksena, nähdään miten neiti esiintyy yms. Lähdemme mukaan koko koirajengin kanssa.  Siirillä on juoksu parasta aikaa ja odottelemme, että pahimmat päivät olisivat ohitse lauantaiksi, muuten Baron on niin levoton.  Siirin olen ilmoittanut kotikoiraluokkaan, ei ole vielä turkki palautunut Saanan jälkeen. Siiri ei muutenkaan ole koskaan nauttinut koiranäyttelyistä, jos olisi vaikka leppoisampaa esiintyä.

9. maalis, 2014

Koirakoulussa olemme harjoitelleet luoksetuloa ja istumista paikallaan käskystä. Kiva seurata kuinka helposti koirat ihan oikeasti oppivat näitä juttuja todella. Mielestäni Saana on erityisen oppivainen. Kotiläksyjäkin tuli! Koulun jälkeen Saana on aina väsynyt, eli kyllä oppiminen on raskasta pienelle koiralle.

Muuten laumassa Saana pärjää hyvin, on oppinut hyvin laumakäyttäytymisen.